Tidligere PET chef om Pernille Vermund: Hun kaster benzin på bålet

Tidligere operativ chef hos Politiets Efterretningstjense, PET, Hans Jørgen Bonnichsen er ikke specielt imponeret over Pernille Vermund og Nye Borgerliges planer om at indrykke annoncer i flere dagblade med tegninger af profeten Muhammhed.

På sin Facebook-profil skriver han:

“Jeg var som nogen ved, operativ chef i PET under Muhammedkrisen og var ansvarlig for at forebygge, modvirke og forhindre terror. Det lykkedes dengang.Det er derfor ærgerligt at konstatere, at Pernille Vermund o.a. ligesindede i en ikke alene tåbelig, men også fantasiløs provokation opfordrer til en annoncekampagne med ny offentliggørelse af karikaturtegningerne af Muhammed.”

Og han fortsætter:

“Hun medvirker til at fastholde terrortruslen mod Danmark.Og hvor er det nemt for hende at lege med vores sikkerhed, ved nu at kaste benzin på et allerede flammende bål. Hun sidder i sit Elfenbenstårn, hvor selv den mindste trussel mod hende vil medføre PET-beskyttelse”

Han giver endvidere udtryk for, at han mener Pernille Vermund skjuler sig bag et misforstået ytringsfrihedsprincip, som han mener har udviklet sig til en håneret.

Om argumentet om, at man bøjer nakke for radikale islamister, ved ikke at bringe tegningerne skriver han:

“Nej! tværtimod viser vi respekt overfor hovedparten af muslimerne, der nøjagtig som de fleste af os ønsker en fredelig sameksistens, og som netop kan etablere det bolværk, der kan modvirke og forhindre terror.”