Fraråder ikke-nødvendige rejser til det sydøstlige Tyrkiet

close up shot of the flag of turkey

Det danske udenrigsministerium har opdateret sin rejsevejledning og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til de dele af Tyrkiet, hvor mynidghederne har indført undtagelsestilstand.

Det drejer sig om de sydøstlige provinser Hatay, Kilis, Diyarbakir, Kahramanmaras, Gaziantep, Malatya, Sanliurfa, Adiyaman, Osmaniye og Adana.

Undtagelsestilstanden er indført, efter at to kraftige jordskælv ramte området den 6. februar. Undtagelsestilstanden gælder foreløbigt de kommende tre måneder frem til 7. maj.

Endvidere er sundhedsvæsenet og infrastruktur hårdt belastet efter de kraftige jordskælv og det vil være vanskeligt at få blandt andet læge- og hospitalshjælp.

Den 30. januar advarerede Udenrigsministeriet om forhøjet risiko for terror i Tyrkiet, herunder særligt i Beyoglu, Galata, Taksim og Istiklalområdet i Istanbul. Vær forsigtig på steder, hvor der er mange mennesker. Det kan fx være hoteller, diplomatiske repræsentationer, restauranter, indkøbscentre, markeder, religiøse samlingssteder og andre steder med mange vestlige udlændinge.