To aviser melder sig klar til at bringe Muhammed-annonce

Både Weekendavisen og Berlingske vil bringe Nye Borgerliges annonce med Charlie Hebdos Muhammed-tegninger.

Det har de to avisers chefredaktører meldt ud i dag.

Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik sagde i P1 programmet “Ordet fanget” søndag, at han bringe annoncen med tegningerne.

-Det er forfærdeligt, at en klar og tydelig politisk holdning udtrykt satirisk gennem tegninger ikke kan bringes, fordi vi er bange for vold, sagde han i programmet.

Nu har også Berlingskes chefredaktør Tom Jensen meddelt, at hans avis vil bringe annoncen. Det sker i et opslag på Facebook, hvor han skriver:

“Jeg kan i lighed med Weekendavisens chefredaktør sige, at får vi tilsendt Nye Borgerliges annonce, fordi de ønsker den bragt hos os, og kan vi konstatere den har det indhold, jeg er blevet gjort opmærksom på den har, så vil Berlingske også bringe annoncen”

Vil ikke bringe annonce

Jyllands-Posten, der i 2005 bragte 12 satiretegniner af profeten Muhammed, har meddelt, at de ikke vil bringe Nye Borgerliges annonce og den beslutning er taget ud fra en bekymring om sikkerheden for avisens medarbejdere. En bekymring der bunder i både angrebet mod den ene af tegnerne, Kurt Westergaard, samt afværgede terrorplaner mod avisen.

Også Ekstra Bladet har meddelt, at man ikke vil bringe annoncen. Her gælder det også sikkerheden for medarbejderne, og da Ekstra Bladet er i samme koncern som Jyllands-Posten, oplever medarbejderne til dagligt de sikkerhedsforanstaltninger, som tegningerne i 2005 har afstedkommet.

Lærer fik halsen skåret over

Efter drabet på skolelæreren Samuel Paty, der blev dræbt ved at få halsen skåret over fordi han havde vist tegninger af profeten Muhammed i forbindelse med undervisning i ytringsfrihed, meldte Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, ud, at partiet vil indrykke annoncer med de tegninger, som læreren havde brugt i sin undervisning.

Tegningerne stammer fra satiremagasinet Charlie Hebdo, som i januar 2015 blev angrebet af islamistiske terrorister, som dræbte 13 og sårede 11 af magasinets medarbejdere.

Ifølge Pernille Vermund, har partiet indsamlet 150.000 kroner til at indrykke annoncer for.