To unge anholdt for overfald med hammer og kniv

Foto: Kim Matthai Leland.

En 17-årig dreng og en 20-årig mand er blevet anholdt for et overfald på en 19-årig mand på Godthåbsvej på Frederiksberg om aftenen den 26. december sidste år.

Det oplyser Københavns Politi.

Under overfaldet blev den 19-årige stukket flere gange med en kniv og ramt af slag med en hammer. De to anholdte er derfor sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Begge anholdte har, ifølge politiet, tilknytning til bandemiljøet og er derfor også sigtet efter straffelovens § 81 a, den såkaldte bandeparagraf, der kan udløse dobbeltstraf.

-Det tyder på, at overfaldsmændene er gået målrettet efter at angribe den 19-årige, men det er for tidligt at sige noget om motivet. Vi har haft de anholdte i søgelyset i noget tid, men det har krævet en bred og systematisk efterforskning at underbygge mistankegrundlaget. Nu er vi der, hvor vi mener, at der er begrundet mistanke om, at de står bag overfaldet, fortæller vicepolitiinspektør Knud Hvass og tilføjer:

-I den videre efterforskning vil vi selvfølgelig undersøge, om de to kan knyttes til andre af de knivstikkerier, der har fundet sted fra slutningen af december og frem til begyndelsen af februar.

I forbindelse med anholdelserne har Københavns Politi ransaget flere adresser, hvor der er fundet effekter, som skal undersøges nærmere, og som vil indgå i den videre efterforskning.

De to anholdte blev tordsag fremstillet i grundlovsforhør. Her fik den 17-årige sin anholdelse opretholdt i 3 x 24 timer og den 20-årige blev varetægtsfængslet i 28 dage.

Umiddelbart efter knivstikkeriet fandt sted, blev to andre mænd anholdt. De blev dog løsladt efter afhøring og er ikke længere sigtet.

:NB: