Region genindfører restriktioner for hospitalsbesøg

På grund af den øgede smittespredning i det midtjyske, har Region Midtjylland efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed genindført midlertidige besøgs- og adgangsrestriktioner på alle regionens hospitaler.

Restriktionerne gælder for både somatiske og psykiatriske afdelinger og er allerede genindført på Aarhus Universitetshospital.

Formålet med besøgs- og adgangsrestriktionerne er at mindske risikoen for, at patienter og personale bliver udsat for smitte med COVID-19.

Restriktionerne betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende pr. patient. Undtaget er dog afdelinger for børn og unge, hvor patienten kan have op til to ledsagere.

Alle ikke-hospitalsansatte – herunder patienter, besøgende, ledsagere, håndværkere og andre eksterne, der skal ind på hospitalerne og som ikke har en negativ COVID-test inden for 72 timer – opfordres ved ankomst til at bære medbragt mundbind.

Der lukkes, som det bliver praktisk muligt, for en række indgange på hospitalerne, og der vil være vagter ved de indgange, der fortsat holdes åbne.

Restriktionerne opretholdes, indtil smittetrykket igen er faldende, oplyser Region Midtjylland.