Hurtigtestkapaciteten er nu på 200.000

a person doing nasal swab test

De seneste uger er både PCR – og hurtigtestkapaciteten opskaleret. Fredag var kapaciteten oppe på 200.000 hurtigtest om dagen. 

Det oplyser Styrelsen for forsyningssikkerhed.

Den samlede testkapacitet – PCR- og hurtigtest – er dermed fra i dag oppe på 370.000 om dagen.

-Vi kan fra og med i dag foretage 370.000 test om dagen, og vi tester ca. 265.000 dagligt. Dertil kommer alle de mange test i skolerne. Vi følger hver eneste dag udviklingen i behovet for test, og vi kan skrue yderligere op, hvis der bliver brug for det, siger Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns og fortsætter:

-Der er travlt på teststederne. Men regioner, kommuner og de private udbydere arbejder benhårdt for at mindske køerne. Vores råd er: Tag en hurtigtest, hvis ikke du har symptomer eller er nærkontakt. Du kan følge den aktuelle ventetid på leverandørernes hjemmesider.

-Skal du have en PCR-test, så undersøg, om ventetiden er kortere lidt længere væk, for særligt de små teststeder kan have meget travlt. Og undersøg om du kan blive testet i weekenden. Og til sidst, så husk at melde afbud i PCR-systemet, så en anden hurtigt kan få din plads i stedet, slutter Lisbet Zilmer-Johns.