Nu skal du igen bruge mundbind i den kollektive trafik

Fra på mandag skal passagerne igen bruge mundbind i den offentlige transport.

Det gælder når man skal med bus, tog, færge eller anden kollektiv transport samt indenrigsfly og følger helt samme regler som tidligere. De ansatte vil være fritaget for kravet, hvis deres arbejdsgiver kræver, at de har coronapas.

– Vi så sidste år, hvor hurtigt passagererne tog mundbind til sig, og derfor er jeg meget tryg ved, at vi nu igen beder alle om at passe ekstra på hinanden ved at bruge et mundbind i den kollektive transport. Mundbind er en lille ting for den enkelte, og det er med til at bremse smitten, så vi forhåbentlig undgår større nedlukninger, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kravet om mundbind eller visir gælder alle passagerer over 12 år. Nogle voksne vil af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.

Kravet om mundbind gælder også på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder, letbane stationer, færgeterminaler samt lufthavne. Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder fjernbusser, turistbusser, privat taxikørsel og færger – dog ikke på færgens udeareal.

Transportvirksomhederne vil indføre rejseregler om, at rejsende skal bære mundbind eller visir i transportmidler og på stationer mv., og vil afvise passagerer der ikke lever op til kravet. Såfremt en passager skulle nægte at forlade transportmidlet, vil det blive håndteret af politiet.