Anklagemyndigheden kræver skærpet straf til frihedsaktivist

Anklagemyndigheder vil have skærpet straffen til Frihedsaktivist.

For knapt en måned siden blev aktivisten, den tidligere politibetjent, Lars Kragh Andersen, idømt 9 måneders fængsel. Anklagemyndigheden har nu anket dommen til skærpelse.

Lars Kragh Andersen blev ved Retten i Lyngby bl.a. dømt for chikane mod politifolk, opfordring til hærværk mod politiets automatiske nummmerplade genkendere (ANPG-anlæg). Han blev også dømt for flere tilfælde af overtrædelse af våbenloven bl.a. ved at have jagtpatroner, som ikke var opbevaret forsvarligt, og for besiddelse af flere såkaldte Totenschlägere. Tilgengæld blev han frikendt for besiddelse af en peberspray, da det i mellemtiden er blevet lovligt, at have peberspray i hjemmet. Han blev desuden dømt til at betale sagsomkostningerne og erstatning til Rigspolitiet og Vejdirektoratet.

I en video på YouTube fortæller Lars Kragh Andersen selv om Anklagemyndighedens anke. Her fortæller han også, at “Ingen af de ting jeg er dømt for fortryder jeg et eneste sekund – hvis jeg altså har gjort det, man ved det aldrig”. Han forventer ikke, at modanke, da han anser retssagen for at være illigitim.

Læs også: Frihedsaktivist idømt 9 måneders fængsel

Skriv et svar