Frihedsaktivist idømt 9 måneders fængsel

Aktivisten Lars Kragh Andersen er blevet idømt 9 måneders ubetinget fængsel.

Det oplyser Lars Kragh Andersen selv på sin Youtube-kanal, hvor han i en næsten en time lang video i detaljer gennemgår dommen fra Retten i Lyngby.

Lars Kragh Andersen er tidligere politibetjent, men er i dag kendt som frihedsaktivist, der især har fokus på staten, på politiets arbejde, den private ejendomsret og menneskets individuelle frihedsrettigheder. Selv kalder han sig Anarkokapitalist.

Ved Retten i Lyngby blev Lars Kragh Andersen bl.a. dømt for chikane mod politifolk, opfordring til hærværk mod politiets automatiske nummmerplade genkendere (ANPG-anlæg). Han blev også dømt for flere tilfælde af overtrædelse af våbenloven bl.a. ved at have jagtpatroner, som ikke var opbevaret forsvarligt, og for besiddelse af flere såkaldte Totenschlägere. Tilgengæld blev han frikendt for besiddelse af en peberspray, da det i mellemtiden er blevet lovligt, at have peberspray i hjemmet.

Udover fængsel blev Lars Andersen også dømt til at betale knapt 183.000 kroner + renter i erstatning til Rigspolitiet og Vejdirektoratet.

Dommen blev afsagt den 20. maj.

Skriv et svar