Borgmester siger nej til moske-planer i Holbæk

I Holbæk ønsker den lokale tyrksiske moske, at flytte til større lokaler, og det har før til debat i den sjællandske by – en debat, som også har fået mange udenbys til at deltage.

Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter ønsker at flytte fra de nuværende lokaler på Smithsvej til en større industribygning på Mellemvang, hvor der idag er bowlingcenter.

Men for at flytte, kræver det, at der laves en ny lokalplan, som tillader foreningens aktiviteter i industrikvarteret, og det er ikke nemt at få.

I starten af juni blev sagen behandlet i Udvalget for Klima og Miljø. Det endte med, at et flertal anført af 1. viceborgmester John Harpøth fra Dansk Folkeparti, stemte nej. Hans begrundelse var, at DF aldrig kommer til at stemme for en moske. Et andet udvalgsmedlem, som også stemte nej, var socialdemokraternes. Han stemte nej, fordi han var usikker på, om der villa være nok parkeringspladser.

Sagen blev i sidste uge behandlet i Økonomiudvalget, og her benyttede De Konservatives medlem sin ret til at sende sagen videre til behandling i Kommunalbestyrelsen, hvor den så skal behandles i aften.

Borgmesteren siger nej

Men allerede inden kommunalbestyrelsen skal behandle sagen, har Holbæks socialdemokratiske borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, gjort det klart, at hun stemmer “nej” til planerne.

Det sker i et opslag på Facebook, hvor hun bl.a. skriver, at hun ikke mener, at placeringen på Mellemvang er hensigtsmæssig. Det må forstås sådan, at det er fordi Mellemvang er tæt på Vangkvarteret, som er på regeringens såkaldte “ghettoliste”. Den socialdemokratiske borgmester skriver bl.a. på Facebook, at hun er “nervøs for, at et islamisk kulturcenter så tæt på Vangkvarteret kan være med til at forstærke nogle af de negative tendenser i området”.

Borgmesteren ønsker i stedet en dialog med foreningen om at løse pladsproblemerne uden at gå på “kompromis med integrationen”.

Skriv et svar