Åbner langsomt op efter påske

Statsminister Mette Frederiksen kom fredag aften på et pressemød med en plan for, hvordan Danmark langsom kan åbnes op efter påske.

Onsdag efter påske åbner vuggestuer, børnehaver og skolerne for 0.-5. klasse. Men børnene skal dog være så meget ude som muligt og der skal være mere afstand mellem børnene ligesom der skal gøres oftere rent og sprittes af.

De store børn skal blive hjemme, indtil videre til 10. maj og for 9. og 10. klasserne gælder det, at prøverne er aflyst i år. I stedet vil standpunktskarakterne gælde som prøvekarakter.

Der arbejdes der på, at unge på ungdomsuddannelse kan komme til en eller anden form for prøve.

Ingen festivaler eller markeder
Den danske sommer byder almindeligvis på et hav af store og små festivaller, markeder og andre større udendørs arrangementer. Og i de seneste uger, har festivallerne gået i en uvished om, hvorvidt de kunne gennemføres. På pressemødet gjorde Mette Frederiksen det helt klart, at det ikke kommer til at ske. Forbuddet mod store forsamlinger vil gælde til og med august, meddelte hun.

Derudover fortsætter grænselukningen, de skærpede rejsecentre, ligesom kirker, biblioteker, biografer, storcentre, uddannelser, foreningsliver m.v. fortsat skal være lukket.

Skriv et svar