Dronningen aflyser sommertogt og markering

Kongeskibet Dannebrog

Kongehuset oplyser, at Statsministerens udmelding i går om at forbuddet mod større forsamlinger fastholdes til og med august nu får konsekvenser for Dronningens sommertogt og markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland.

Det planlagte sommertogt med Kongeskibet Dannebrog til Anholt den 3. juni og Aarhus Kommune den 5.-6. juni aflyses. Begge kommuner planlægger i samarbejde med Kongehuset i stedet at gennemføre besøgene i forsommeren 2021.

Alle aktiviteter for Dronningen og den kongelige familie i forbindelse med markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland i juli måned aflyses.

Kongehusets deltagelse i markeringen skulle være foregået i dagene fra den 9.-12. juli. Her var det blandt andet planen, at Dronningen og den kongelige familie skulle have besøgt området ad den samme rute som Majestætens farfar, Christian 10., havde fulgt 100 år tidligere.

Det aflyste besøg vil blive gennemført med Genforeningsdagen den 15. juni 2021 som omdrejningspunkt, oplyser Kongehuset.

:NB:

Skriv et svar