Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

Politiet anholdt den 14. marts i år en kvinde, som er blevet sigtet for drab og drabforsøg mod ældre på et plejecenter i Randers.

En anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på Randers Sygehus fik politiet til at efterforske sagen. Den 14. marts anholdt politiet kvinden, der arbejdede på Plejecenter Tirsdalen i Randers, hvor ofrene var bosiddende.

Kvinden er sigtet er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

Kvinden blev fremstillet i grundlovsforhør den 15. marts og det var her rettens vurdering, at der var begrundet mistanke om kvalificeret vold over for de fire ofre, hvilket blev oplyst i forbindelse med kendelsen om varetægtsfængslingen.

Retsmøderne har kørt for dobbeltlukkede døre, hvorfor der ikke har været offentliggjort informationer om sagen før nu. Der er dog fortsat nedlagt navneforbud.

Kvinden fik den 11. maj forlænget sin varetægtsfængsling, så den nu er gældende frem til den 8. juni.

Retten har nedlagt navneforbud i sagen.