56-årig dømt for voldtægt af tre kvinder – bedøvede sine ofre

En 56-årig mand er blevet fundet skyldig i voldtægt af tre forskellige kvinder.

Det skete mandag ved et nævningeting ved Retten i Holbæk.

Blandt de tre kvinder var mandens egen hustru, som han var tiltalt for at have voldtaget og udsat for andre seksuelle overgreb adskillige gange i en periode fra 2013 til 2020. I to tilfælde fandt retten det bevist, at han forinden havde givet hende et sovemiddel, så hun ikke kunne modsætte sig overgrebene.

De to andre ofre i sagen er kvindelige bekendte, som han var tiltalt for at have voldtaget hhv en og to gange, efter at samlivet med hustruen var ophørt. Også i disse sager var manden tiltalt for på ukendt vis, at have fået kvinderne til at indtage et sovemiddel. Dette fandt retten dog ikke bevist, men desuagtet blev han dømt for voldtægt af dem.

Manden har under sagen nægtet sig skyldig.

-Der er tale om mange overgreb over en lang årrække. På den baggrund synes jeg, at der er tale om en retfærdig dom, hvor det ved hjælp af retskemiske undersøgelser af den ene forurettede er lykkedes os at påvise, at hun i mindst to tilfælde har fået et sovemiddel, siger senioranklager Rune Rydik fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 56-årige tog betænkningstid i forhold til at anke sagen. Han blev varetægtsfængslet umiddelbart efter domsafsigelsen.

:NB: