Flere varetægtsfængslet i sag om kirke-tyverier

Fem personer er blevet anholdt i en sag om tyverier fra kirke i Nordjylland.

Det var en vaks sommerhusgæst i nærheden af Furreby Kirke ved Løkken der fik sagen til at rulle, da vedkommende kunne se, at der foregik noget lusket ved kirken. Sommerhusgæsten greb en kikkert og opdagede, at flere personer var i færd med at slæbe stole ind i en hvid varevogn. Han ringede straks til Nordjyllands Politi, som sendte flere patruljer til området.

En hundepatrulje fandt varebilen på en adresse i Saltum, hvor man kunne tælle et større antal designerstole i lastrummet. Endnu flere designerstole blev fundet i et kælderrum på adressen.

Fem personer blev anholdt, to af dem blev efterfølgende løsladt, mens tre blev fremstillet i grundlovsforhør fredag og varetægtsfængslet. To af dem i fire uger, og den tredje i 14 dage.

-Den seneste tid har vi oplevet en række indbrud i nordjyske kirker, hvor tyvene er gået efter alt fra designerstole til havetraktorer. Det har skabt både irritation og utryghed, så vi er glade for at kunne pågribe denne gruppe, som vi umiddelbart kan knytte til en række af forholdene, fortæller sagens efterforskningsleder, Ulf Munch Sørensen fra Nordjyllands Politi, der er glad for, at sommerhusgæsten var opmærksom:

-Det er uvurderligt for vores arbejde, at borgerne er opmærksomme og retter henvendelse til os i tilfælde som dette.