Jeppe Kofod lykønsker Biden og Harris med valget

Udenrigsminister Jeppe Kofod sender sine lykønskninger til Joe Biden og Kamala Harris, og glæder sig til det fremtidige samarbejde.

-Tillykke til kommende præsident Biden og vicepræsident Harris. Med senator Harris får USA nu sin første kvindelige vicepræsident, sin første sorte vicepræsident og sin første vicepræsident med syd-asiatiske rødder i én og samme person. Det er på alle måder historisk og en vigtig afspejling af det amerikanske samfund, udtaler Jeppe Kofod.

-Som en, der har boet og studeret i USA og har mange amerikanske venner, ved jeg, hvor meget dette valg betyder. Og hvor stor opgaven er for at samle et splittet USA, som Præsident Biden har fokus på.

-Det har – på alle tænkelige måder – været et både historisk og helt exceptionelt valg, vi har været vidne til. Historisk høj valgdeltagelse. Et rekordantal brevstemmer og et valg gennemført midt i en global corona-pandemi.

Danmark og USA har meget at samarbejde om

Om forholdet mellem USA og Danmark under den kommende præsident Biden udtaler Jeppe Kofod:

-For Danmark begynder nu en stor og vigtig diplomatisk indsats med at række ud til den nye amerikanske administration, efterhånden som den kommer på plads.

-Forholdet mellem Danmark og USA er stærkt, varmt og meget tæt. Vi har meget at samarbejde om. Fra vores fælles sikkerhed, forsvaret for vores fælles værdier, kampen mod klimaforandringerne og samhandlen mellem vores lande er jeg sikker på, at vi også i de kommende år kan opnå store resultater sammen.

-Og jeg glæder mig, som dansk udenrigsminister, til at tage fat på denne opgave hurtigst muligt, slutter Jeppe Kofod.

:NB: