Rusland har i dag annekteret 15% af Ukraine

Fredag annekterede Rusland de fire ukrainske regioner Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

Det skete i forbindelse med en ceremoni i Moskva, hvor Ruslands præsident, Vladimir Putin, underskrev en aftale sammen med fire seperatistledere fra de ukrainske regioner Denis Pushilin, Leonid Pasechniksamt, Vladimir Saldo og Evgeny Balitsky om regionernes optagelse i Rusland.

Annekteringen sker efter der tidligere på ugen blev afholdt “folkeafstemning” om tilslutning til Rusland i de fire delvist russisk kontrollerede regioner. Ifølge de officielle tal, stemte 87,05% og 99,23% ‘ja’ til at tilslutte sig Rusland. Afstemningerne er blevet afvist af både den Ukrainske regering og vestlige ledere som illigitim.

Langer ud efter USA og vesten

I forbindelse med ceremonien holdt Putin en tale, hvor han kaldte det “en stor dag for os i Rusland”.

I talen beskyldte han USA for at ville dominere verden, og sagde, at vesten var den aggresive part. Han sagde også, at Rusland vil forsvare sit territorie med alle midler. Han kom under talen med eksempler på det, han mener er USA’s magtudøvelse, herunder brugen af atomvåben mod Japen for at afslutte 2. verdenskrig, sagde at tyske byer var blevet udslettet (under 2. verdenskrig -red.) bare for at vise magt og han sagde, at vesten altid handler med “knytnæven”.

I sin tale sagde Putin også, at “vi kommer til at leve i en anden geopolitisk verden, hvor Vestens enegang er slut” og “Den vestlige hegemoni (dominans -red.) er slut”
“Vi kæmper for vores land og vores folk. For det store og mægtige Rusland”

Fest og taler i Moskva

Fredag er annekteringen af Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja blevet fejret med musik og taler på Den Røde Plads i Moskva.

Under fejring holdt Putin en tale, hvor han kaldte dagen for “historisk” og “En dag med sandhed og retfærdighed”.

Han fortsatte med at snakke om, at Ukraines befolkning er blevet undertrykket af vesten.

-Rusland åbner ikke kun dørene til sit hjem for vores brødre og søstre, det åbner sit hjerte for dem. Velkommen hjem.