Biden: Putin tog fejl – vi var klar

Selvom ingen vel havde været i tvivl inden Joe Bidens “State of the Union”-tale natten til onsdag – så står det i hvert fald klart efter: USA er på Ukraines side.

Joe Biden nævnte, at USA vil lukke sit luftrum for russisk flytrafik, som reaktion på ruslands invasion i Ukraine, som han kaldte “overlagt og uprovokeret.

Flyveforbud og sanktioner, som USA, des allierede og andre lande har indført mod Rusland skal isolere landet yderligere.

-Gennem historien har vi lært denne lektie; når diktatorer ikke betaler en pris for deres aggression, skaber de mere kaos, sagde han.

– De fortsætter med at bevæge sig. Og omkostningerne og truslerne mod Amerika og verden bliver ved med at stige.

Biden fremhævede NATO’s styrke i den aktuelle situation.

-Han troede, at Vesten og NATO ikke ville reagere. Og han troede, han kunne dele os herhjemme. Putin tog fejl. Vi var klar.

Præsidenten slog fast, at man også fremover vil hjælpe det ukrainske folk, men at amerikanske tropper “ikke deltager i og ikke vil deltage i” en konflikt med russiske styrker i Ukraine.

-Vores styrker tager ikke til Europa for at kæmpe i Ukraine, men for at forsvare vores NATO-allierede – i tilfælde af at Putin beslutter sig for at fortsætte mod vest, sagde Biden.

I sin tale roste han Ukraines præsident Volodymyr Zelensky og landets befolkning for deres indsats mod den russiske invasion.