Vaccinationsindsatsen intensiveres og fremskyndes

100.000 danskere modtog i går indkaldelse til revaccination i e-Boks. I næste uge modtager yderligere ca. 375.000 indkaldelse til booster-stikket.

Samtidig vil alle børn i alderen 5-11 år på fredag have modtaget  invitation til vaccination. 

Myndighederne arbejder intensivt på at styrke vaccinationsudrulningen i Danmark, så de børn, der nu har modtaget invitation til første stik, og de voksne, som enten endnu ikke er vaccineret, eller som har modtaget invitation til tredje stik, hurtigt efter indkaldelse kan modtage vaccinen.

Region Hovedstaden åbnede i torsdags tre nye vaccinationscentre hos private leverandører. De nye vaccinationscentre er åbnet ved Nørreport Station, i KB Hallen og i Fælledparken. Der er på nuværende tidspunkt ledig kapacitet i Region Hovedstaden, hvilket betyder, at man kan møde op til vaccination uden tidsbestilling på de tre private vaccinationssteder, hvis man har modtaget invitation i e-Boks.

Samtidig er vaccinationsindsatsen tidligere på ugen styrket ved en aftale mellem regionerne og de praktiserende læger om, at praktiserende læger også kan vaccinere mod corona. Hvis man vælger at få sit barn vaccineret hos praktiserende læge, kan forældrene tage søskende med, så familierne kan få vaccineret alle børnene samtidig og dermed slippe for flere ture til vaccination.

Det sker som led i en samlet indsats for at intensivere Covid-19 vaccinationsindsatsen i Danmark.