Afsætter 1 milliard til pressede sygehuse

photo of woman lying in hospital bed

Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne blevet enige om en coronavinterpakke på 1 mia. kroner til regionerne, der kan styrke sygehusvæsenets robusthed over vinteren.

Den midlertidige coronavinterpakke skal give regionerne et rygstød, der skal styrke sygehusvæsenets robusthed i de kommende vintermåneder. Midlerne kan bidrage til fremadrettet at styrke og understøtte aktiviteten, fastholde sundhedspersonale og få sygehusvæsenet gennem en ekstraordinært svær vintersæson, der erfaringsmæssigt har flere indlæggelser, samtidig med at det er udfordret af Covid-19 og der er opstået en pukkel af udskudte behandlinger.

Om aftalen siger finansminister Nicolai Wammen:

-Vores sygehuse er lige nu i en helt ekstraordinær situation, hvor de henover vinteren vil være under markant pres, blandt andet på grund af COVID-19. Derfor er jeg glad for, at vi i dag er blevet enige om en midlertidig coronavinterpakke, hvor vi tilfører vores sygehuse 1 mia. kroner, som de kan bruge på midlertidige initiativer, der kan få vores sygehusvæsen bedst muligt gennem en meget svær vinter til gavn for patienterne og sundhedspersonalet.

:NB: