Udenrigsministeren på besøg i Kyiv

Udenrigsminister Jeppe Kofod var tirsdag på besøg i Ukraines hovedstad Kyiv.

Anledningen var genåbningen af Danmarks ambassade. Fremover vil ambassaden indledningsvist være bemandet med en begrænset stab, men tanken er gradvist at vende tilbage til normal bemanding. Ambassadens medarbejdere vil fra Kyiv varetage politiske opgaver i relation til det tætte dansk-ukrainske forhold, herunder den omfattende danske bistand til Ukraine. Derudover vil ambassaden i begrænset omfang kunne yde konsulær bistand.

Kofod var også rundt og se på ødelæggelserne efter de russiske angreb i en af Kyivs forstæder.

-Forfærdeligt at være vidne til ødelæggelserne her i forstæderne til Kiev. Danmark støtter fuldt og fast arbejdet med at efterforske og retsforfølge de ansvarlige for disse angreb, skrev Jeppe Kofod efterfølgende på Twitter.

Mødtes med Zelenskyj

Under sit besøg mødtes Jeppe Kofod også med Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba og med præsident  Volodymyr Zelenskyj.

Under mødet takkede Zelenskyj for Danmarks støtte og for genoptagelsen af arbejdet på den danske ambassade i Kyiv.

Zelensky og Kofod drøftede også yderligere fælles arbejde med at retsforfølge Rusland for forbrydelser begået under krigen i Ukraine.

Også emner som yderligere EU sanktioner mod Rusland, økonomisk hjælp til Ukraine og genopbygning.

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj udtrykte også sin tro på Danmarks støtte til Ukraines vej til EU-medlemskab.