Tag nattog til europæiske storbyer fra august 2022

Hop på toget om aftenen i Danmark og vågn veludhvilet op i en europæisk storby dagen efter. Det står til at blive virkelighed for togpassagerer fra august 2022.

Der er nemlig politisk opbakning til at fortsætte arbejdet med at få svenske nattog på danske skinner. Det vil kræve en mindre lovændring, som transportministeren forventer at fremsætte i år.

– Alt peger mod, at nattog gennem Danmark snart bliver en realitet igen. At tage toget på ferie er noget helt særligt, og det er et godt, grønt alternativ. Vi har et godt samarbejde med svenskerne om at få nattog på danske skinner, og på dansk side har regeringen opbakning fra støttepartierne til den lovændring, der er nødvendig for at få svenske nattog gennem Danmark, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kræver lovændring

For at svenske nattog kan køre gennem Danmark, skal de svenske myndigheder overtage trafikkøberansvaret fra Transportministeriet. Det sker ved en mindre ændring af lov om trafikselskaber. Det er samme model, som da Skånetrafiken overtog trafikkøberansvaret for togtrafikken over Øresund.

På svensk side forventes det, at udbudsmaterialet til indkøb af nattogtrafik udsendes i slutningen af januar i år. Det forventes desuden, at kontrakten kan tildeles i august 2021.

Den svenske regering vil indkøbe nattogtrafik på ruten Malmø – Bruxelles og Stockholm – Hamborg med trafikstart den 1. august 2022.