Sygeplejerskerne optrapper konflikten: Nu skal flere strejke

photo of woman lying in hospital bed

Dansk Sygeplejeråd har valgt at yderligere godt 700 sygeplejerske skal strejke fra 10. august – og flere kan være på vej, meddeler fagforeningen.

-Vi er nødt til at gøre noget for at få politikerne og arbejdsgivernes i tale, og gøre dem opmærksom på, at vi mener det her alvorligt. Hvis der ikke bliver gjort noget ved sygeplejerskernes løn og arbejdsvilkår, så kommer vi i fremtiden til at mangle endnu flere sygeplejersker, og det vil gå hårdt ud over sundhedsvæsenet, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

I forvejen er ca. 4.750 sygeplejersker i strejke. Oprindeligt var omkring 5.4000 udtaget til at strejke, men fordi der ikke kunne etableres nødberedskab blev nogle områder undtaget.

-Det kan lyde som en mindre optrapning af konflikten med 702 flere sygeplejersker. Men deres arbejde har betydning for mange andre led i sundhedsvæsnet, så det vil få en meget bredere effekt og påvirke arbejdet for andre faggrupper, siger Grete Christensen.

Kun i regionerne

Selvom strejkeudtaget nu kun øges i regionerne, kan det sagtens udvides i kommunerne på et senere tidspunkt, fortæller Grete Christensen.

-Der er allerede mange kommuner, hvor hverdagen ikke hænger sammen, fordi normeringerne nogle steder er presset helt i bund, og ofte er kombineret med flere ubesatte stillinger. Så den nuværende strejke kan i den grad mærkes i kommunerne, uden at vi udtager flere lige nu – og det påvirker også hospitalerne, siger hun.

:NB: