Region Sjælland går til trin 1 i COVID-beredskab

Corona Covid  Virus Coronavirus

På grund af et stigende antal indlagte med COVID-19 går Region Sjælland fra trin 0 til trin 1 i beredskabet.

Ved skridtet fra trin 0 til 1 begynder håndtering af COVID-19 patienter at have indvirkning på nogle planlagte operationer for andre patientgrupper.

Konkret betyder det, at regionen fra næste uge og frem til nytår udskyder under 30 planlagte operationer på Ortopædkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge. Det skaber flere sengepladser og mere personale til at tage sig af pleje og behandling af COVID-19 patienterne.

-Vi har hele tiden fokus på at opretholde så normal en hverdag og drift som muligt af hensyn til patienter og personale. Udskydelsen af nogle operationer er en nødvendighed og helt i tråd med vores beredskabsplan, simpelthen for at vi kan sikre de fornødne sengepladser og personale til at pleje, observere og behandle det stigende antal indlagte COVID-19 patienter, siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Der er kun tale om udskydelse af planlagte operationer på Ortopædkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge. De berørte patienter er kontaktet i dag af afdelingen med besked om, at de bliver ringet op inden jul med en nærmere afklaring af deres videre forløb. Alle akutte patienter og øvrig planlagt aktivitet på regionens sygehuse fortsætter foreløbig uændret.