Politiet er klar med bøder hvis forsamlingsforbud overtrædes

Politiet er klar til, at udskrive bøder til folk, der overtræder forsamlingsforbuddet.

Siden onsdag kl. 10 har det været ulovligt at forsamle sig mere end 10 personer på offentligt tilgængelige steder, og politiet kan med epidemiloven i hånden påbyde, at folk skal flytte sig fra et sted, hvis man skønner, at der er fare for smittespredning. Forbuddet er indført som en del af regeringens handleplan mod udbreddelsen af Coronavirus/COVID-19.

-Vi har indtil videre mødt danskerne med dialog, råd og vejledning, og budskabet er glædeligvis forstået af langt de fleste. Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren. Derfor er vi også klar til håndhæve reglerne mere håndfast og udskrive bøder, hvis reglerne ikke efterleves og politiets anvisninger ikke følges. Budskabet er meget klart: Spred jer – i stedet for at sprede smitte. Det er alvorligt det her, siger Rigspolitichef Thorkild Fogde.

Da vejret i slutningen af ugen for alvor begyndte, at vise sig fra den gode side med masser af sol, fik det mange danskere til, at søge udendørs, men mange glemte at holde sig i mindre grupper og holde afstand.

-Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Det er også helt i orden. Man må gerne gå eller løbe en tur. Men hold afstand til hinanden, når I færdes derude. Hvis der allerede er mange i et område, så gå et andet sted hen. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kan vi altså kun, hvis vi løfter i flok og tager ansvar. Vi ser for mange eksempler på, at man stimler sammen i parker, på broer og andre steder, siger rigspolitichefen.

Det vil fremover koste privatpersoner en bøde på 1.500 kroner, hvis man overtræder forbuddet mod at forsamles 10 personer.

Bødekrav er også klar mod erhvervsdrivende, således vil manglende overholdelse af lukkekrav for restauranter, butikker, sport- og fritidsfaciliteter resultere i en bøde på 5.000 kroner. For manglende overholdelse af restriktioner for visse lokaler mv. er bødestørrelsen på 1.500 kroner.

Anklagemyndigheden oplyser, at bødeniveauet vil blive skærpet i gentagelsestilfælde.

Personer, som ikke efterkommer politiets påbud og anvisninger, vil som udgangspunkt blive straffet med en bøde på 1.500 kr.

Skriv et svar