Piloter dropper aftale om at hente chartergæster

De strejkende piloter i SAS Pilot Group dropper nu at hente charterrejsende fra SAS hjem. Det sker fordi fagforeningen ikke mener, at SAS overholder aftalen.

I en pressemeddelelse skriver SAS Pilot Group under Dansk Metal bl.a.: “Aftalen var, at SAS kunne operere et begrænset antal flyvninger til destinationer, som var svært tilgængelige, og hvor der ikke fandtes alternative hjemrejseveje. I løbet af weekenden har vi set, at der bliver sat flyvninger op til destinationer som Rhodos, Kreta, Larnaca, Palma og Split – alle disse er destinationer, hvor der en stor mængde trafik, og dermed også mange alternativer til hjemrejsen.”

Fagforeningen hævder også, at SAS skulle omdisponere anden kapacitet for at hente charterpassagerer hjem, noget SAS, ifølge fagforeningen, har valgt ikke at gøre af kommercielle hensyn.

SAS Pilot Group mener også, at aftalen er brudt ved at SAS iværksatte udkald af besætninger til flyvninger før der var indgået en aftale med fagforeningen.

Fagforeningen oplyser, at fordi SAS efter deres mening ikke har håndteret aftalen i tråd med intentionen, så ser man sig nødsaget til at afslutte dispensationen vedrørende charter efter sidste flyvning, i dag søndag.