Nordjylland lukkes ned

Virus Man Face Mask Mask  - nina108 / Pixabay

Syv nordjyske kommuner lukkes praktisk talt ned i kampen mod den nye mutation af Coronavirus, som er fundet i Mink og hos mennesker.

De syv berørte kommuner er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommune.

Borgerne i de syv kommuner bør ikke forlade egen kommune, og det opfordres til, at kun personer med kritiske arbejdsfunktioner indenfor eller udenfor kommunegrænserne, tager på arbejde. Offentlige og private arbejdspladser opfordres til at hjemsende alle ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner.

Kollektiv trafik lukkes. Der vil dog blive opretholdt kollektiv trafik så personer, som varetager kritiske arbejdsopgaver, kan komme på arbejde.

Kulturlivet herunder biografer, museer og biblioteker, barer og restauranter lukkes ned – restauranter får dog lov til at sælge take-away.

Indendørs sports- og idrætsaktiviteter lukkes ned. Det gælder bl.a. svømmehaller, træningscentre, sportshaller m.m.

Fra på mandag skal eleverne i 5. til 8. klasse i de berørte kommuner have fjernundervisning. Det gælder også studerende på videregående uddannelser, som har bopæl i de berørte kommuner. Elever i de mindre klasser skal fortsat gå i skole, men her vil der være krav om en meters afstand.

Studerende på videregående uddannelser skal fjernundervises.