Coronavirus muterer – nu skal alle mink aflives

En mutation i coronavirus hos mink er overført til mennesker og det får myndighederne til at frygte for fremtidig vaccine. Derfor skal alle mink – syge som raske, aflives.


Det er en konsekvens af den beslutning, som regeringen onsdag eftermiddag offentliggjorde på et pressemøde. Her kom det frem, at der pr. dags dato er konstateret smitte på 207 minkfarme, og det er sket på trods af en intensiv indsats for at begrænse smitten.

Samtidig har man konstateret, at der er smitte med nye muterede typer af corona både i danske minkbesætninger og i lokalbefolkningen omkring de smittede minkfarme. Dermed er det heller ikke lykkedes, at begrænse sprednign til det omgivende samfund.

Den muterede virus, der har spredt sig til mennesker, kan vise sig at blive et stort problem i forbindelse med en kommende vaccine mod coronavirus. Statens Serum Institut har nemlig i laboratoriet fundet eksempler på virus i 5 minkfarme og hos 12 mennesker, der udviser nedsat følsomhed på anti-stoffer. HVilket indebærer en risiko for, at den kommende vaccine ikke kommer til at virke, som den skal.

Vurderingen fra Statens Serum institut er klar: En fortsat minkavl under den igangværende epidemi indebærer en betydelig risiko for folkesundheden, herunder for mulighederne for at forebygge COVID-19 med vacciner.

Derfor har regeringen besluttet, at det er nødvendigt at aflive alle mink i Danmark. Det gælder også avlsdyr.