Mette Frederiksen shoppede uden mundbind

Statsminister Mette Frederiksen (S) har på utallige corona-pressemøder pointeret vigtigheden af, at danskerne følger myndighedernes anvisninger om brug af bl.a. mundbind for at mindske smitten. Men selv havde hun ikke mundbind på, da hun fredag var ude at shoppe.

På en video, der bl..a kan ses på ekstrabladet.dk, ses det hvordan statsministeren opholder sig inde i en butik uden mundbind, mens hun snakker med nogen.

Mette Frederiksen har efter offentliggørelsen af videoen, sat sig til tasterne for at undskylde for sit manglende mundbind i et indlæg på Facebook. Her skriver statsministeren bl.a.:

“Jeg glemte i går at bære mundbind, da jeg var i en butik i indre København. Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført. Øv.”

Og, at det er videosekvensen, der får hende til at undskylde, fremgår også tydeligt: “Er blevet opmærksom på det, fordi en borger har filmet det.”, skriver hun og tilføjer: “Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig. Så jeg beklager selvfølgelig.. “