København er klar til EM i 2021

Football Soccer Ball Stadium Sport  - brokerx / Pixabay

Efter intense forhandlinger er Københavns Kommune, DBU, Parken og Sport Event Denmark klar til at være EM-værtsby i sommeren 2021

Som en konsekvens af den aktuelle corona-krise i hele verden og i Europa besluttede UEFA den 17. marts at udskyde afviklingen af EURO 2020 til sommeren 2021. UEFA meddelte ligeledes, at konceptet med 12 værtsbyer ville fortsætte, hvis de enkelte værtsbyer var interesserede.

Allerede fredag den 3. april meldte parterne ud, at København er interesseret i fortsat at være EM-værter i juni næste år og siden har parterne været i tæt dialog og haft forhandlinger om de juridiske erklæringer, der skal afleveres til UEFA.

De sidste uger har DBU og Københavns Kommune haft en række møder om, hvordan de fire EM-kampe kan afvikles i hovedstaden samtidigt med, at der gøres klar til afviklingen af åbningsetapen af Tour de France lørdag den 2. juli. Både UEFA og ASO (selskabet bag Tour de France) har været del af disse møder de sidste uger.

Parterne er nu enige om de aftaler og erklæringer, som i dag er sendt til UEFA.

DBU-formand, Jesper Møller, glæder sig til muligheden for en EM-fest i Danmark:

-EM er en af de største sportsbegivenheder i verden og det er en historisk begivenhed, at vi kan få fire kampe til København og fodboldfest i hele landet. Det bliver en kæmpe begivenhed, både for Herrelandsholdet, de danske fans og alle, der elsker fodbold, siger Jesper Møller og takker samtidig Parken, Københavns Kommune, UEFA og Tour de France for at finde konstruktive løsninger på en svær udfordring med at få plads til både EM-fest og Tour de France inden for få uger. Vi glæder os til en kæmpe sports-sommer i 2021.

Også Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S) glæder sig over at det nu ser ud til at lykkedes, at få både EM i fodbold og Tour de France afviklet:

-Det har været mit største ønske, at København til næste sommer kan være vært for både EM og Tour de France. Det ser nu ud til at lykkes! Vi kan nu se frem til en fantastisk sportssommer i København næste år med masser af fest og fællesskab – som er det, vi trænger allermest til at kunne se frem til. Jeg vil gerne takke alle parter i forhandlingerne for at have været fleksible og for at have været med på, at vi skulle have de to sportsbegivenheder til at spille sammen, siger Frank Jensen.

Skriv et svar