Halvdelen af virksomhederne har fået udbetalt lønkompensation

Floor Flooring Carpenter Interior

Mange virksomhedsejere er frustrerede over, at de endnu ikke har fået svar på ansøgningen om lønkompensation – eller har fået udbetalt lønkokompensation, og nu nærmere endnu en lønningsdag sig.

Ifølge Erhvervsministeriet har lidt over 25.000 virksomheder søgt om at få del i lønkompensationsordningen, og af dem har omtrent 14.500 enten fået udbetalt pengene eller modtager pengene inden for de kommende par dage. Det svarer til cirka 57 pct. af de virksomheder, som har søgt.

Alt i alt er der udbetalt 2,7 mia. kr. på lønkompensationsordningen.

Selvom der stadig er mange virksomheder, som ikke har fået udbetalt støtte, så glæder erhvervsminister Simon Kollerup sig over den støtte, der er udbetalt:

-Det er rigtig godt at se, at over halvdelen af de virksomheder, der har søgt om hjælp for at undgå at fyre deres medarbejdere, allerede på nuværende tidspunkt har fået pengene til udbetaling.

-Jeg ville selvfølgelig gerne have haft, at alle virksomheder kunne få pengene med det samme, men vi har modtaget 80.000 ansøgninger på tværs af alle ordningerne, og det tager tid at behandle, siger erhvervsministeren, og forsikrer om, at der arbejdes på at få resten af ansøgningerne behandlet.

Lønkompensationsordningen skal sikre, at medarbejdere, der er sendt hjem pga. corona-krisen, får løn og kan beholde deres job. Statens bidrag til lønnen er maksimalt 30.000 kr. per måned per medarbejder.

Ordningen er blevet forlænget til den 8. juli.

Skriv et svar