Frie Grønne har samlet nok underskrifter – nu kan de stille op til valg

Når Mette Frederiksen på et tidspunkt udskriver valg, vil pariet Frie Grønne være at finde på stemmesedlen. Det er nemlig lykkedes partiet, at indsamle de nødvendige 20.182 vælgererklæringer.

Partiets politiske leder er 35-årige Sikandar Siddique, der også stod bag stiftelsen, og han glæder sig over de mange vælgererklæringer:

-Jeg er så glad og stolt. Da vi startede med at indsamle vælgererklæringer, var landet lukket ned pga. Corona, og vi stod derfor i en ualmindelig svær situation i forhold til at nå i mål. Derfor er også fantastisk, at over 20.000 medborgere har skrevet under, og det fortæller mig, at der er utroligt mange mennesker i Danmark, som siger klart nej til racisme og had, og som ønske et parti, der er klar til at stå fast på at tage et opgør med den inhumane udlændinge- og flygtningepolitik. Det gør mig utroligt stolt, at vi også er lykkedes med en demokratisk mobilisering af så mange minoritetsdanskere, der i høj grad mangler repræsentation i dag, siger Sikandar Siddique.

Sikander Siddique kritiserer den socialdemokratiske regering og dens støttepartier på venstrefløjen for ikke at være ambitiøse nok.

-Der er brug for et parti på venstrefløjen, som vil tage et grundlæggende opgør med den økonomisk ulighed, og som ikke vil acceptere flere uambitiøse klimaaftaler. Der er brug for et antiracistisk parti, der vil give minoriteter en stemme, og som vil tage et opgør med 20 års inhuman og statsracistisk politik. Det er den rolle, Frie Grønne vil tage.