Ældreministeren indkalder til møde efter chokerende video

Magnus Heunicke

Ældreminister Magnus Heunicke har sent onsdag aften reageret på de optagelser, som Ekstra Bladet har offentliggjort, af hvordan den demente 90-årige kvinde, Else, behandles på et plejehjem i Aarhus.

“Billederne og beskrivelserne er rent ud sagt frygtelige og ikke noget, vi hverken skal eller kan acceptere i Danmark for vores medmennesker.”, skriver ministeren på sin Instagram-side.

Optagelserne er lavet med skjult kamera af TV2 på foranledning af den 90-årige kvindes familie og værge. Men Retten valgte at nedlægge forbud mod at optagelserne blev vist. Det forbud valgte første Ekstra Bladet og siden hen BT, at se stort på.

Fuldkommen uholdbart

På Instagram konstaterer Magnus Heunicke, at Elses pårørende forgæves havde forsøgt at råbe systemet op og han kaldet det “fuldkommen uholdbart”.

“Den slags svigt og uværdighed er der ikke nogen undskyldning for. Det har ingen steder hjemme i vores ældrepleje.”, skriver Heunicke og fortsætter:

“Når vores kære kommer på plejehjem, bliver ramt af demens eller anden sygdom, skal det ske i tryg forvished om, at der bliver taget hånd om dem i værdighed, respekt og med kærlighed.”

Indkalder til møde

Ældreministeren vil nu invitere møde om ældreplejen:

“I samarbejde med Ældre Sagen, FOA og KL vil jeg invitere borgere, pårørende, ledere, medarbejder og alle andre med viden vores ældrepleje med til arbejdet.”

Du kan læse hele ministerens opslag herunder:

Skriv et svar