Ung mand begik bedrageri mod ældre kvinder

Justice Statue Lady Justice

En 22-årig mand fra Østjylland er blevet dømt for tricktyveri og databedrageri begået mod flere ældre kvinder i Kolding.

Dommen faldt onsdag i denne uge ved retten i Kolding.

Den 22-årige er blandt andet dømt for sammen med flere medgerningsmænd at have ringet til flere ældre kvinder og udgivet sig for at være fra banken. Kvinderne blev fortalt, at deres hævekort var ved at blive misbrugt, og at der derfor ville komme en medarbejder fra banken og afhente kortet. Kvinderne blev samtidig bedt om at udlevere koden til hævekortet. Efterfølgende blev der hævet kontanter i hæveautomater, ligesom hævekortene også blev brugt til at købe varer i butikker i Kolding.

Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelser om bedragerierne den 11. oktober sidste år og allerede 14. oktober blev den 22-årige fremstillet i grundlovsforhør som sigtet i sagen og varetægtsfængslet.

-’Det var en hurtig og intensiv efterforskning, der ledte til, at vi allerede få dage efter vi modtog anmeldelserne kunne anholde den 22-årige mand i Aarhus. Vi er meget tilfredse med, at gerningsmanden, der så groft har udnyttet de ældre kvinder, nu er blevet dømt, siger fungerende vicepolitiinspektør Torben Simonsen, Efterforskningscenter Syd hos Sydøstjyllands Politi.