Udgav sig for at være fra politiet

Onsdag formiddag anmeldte en 65-årig kvinde fra Højbjerg i Aarhus, at der var blevet hævet flere tusinde kroner fra hendes konto.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Kvinden fortalte politiet, at hun aftenen forinden var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra politiet. Personen havde fået franarret kvinden diverse koder og adgangsoplysninger til hendes konto, hvorfra der efterfølgende var blevet hævet et større beløb på flere tusinde kroner.

Kort tid efter modtog Østjyllands Politi en ny anmeldelse om et lignende forhold, hvor en 89-årig kvinde – også fra Højbjerg – var blevet kontaktet af en person, der havde udgivet sig for at være fra kriminalpolitiet. Også den 89-årig fik franarret sine personlige oplysninger i form af kontonummer og kontrolkode til dankort.

De to sager har endnu engang fået politiet til at advare mod den slags svindel, og oplyser, at politiet aldrig vil bede om private kontooplysninger. Er man i tvivl om, hvorvidt det er en rigtig politibetjent man taler med, kan man altid bede om bede om vedkommendes navn og efterfølgende selv ringe retur til politiet og bede om at komme i kontakt med den pågældende person.