Tre unge mænd sigtet ved ulovligt racerløb

two fast cars

Tre unge mænd blev lørdag aften sigtet i forbindelse med et ulovligt racerløb lørdag.

Facebook-gruppen Cars & Coffee Aarhus, havde inviteret til træf på p-pladsen ved Mega Syd i Viby J. Politiet var også tilstede og kunne konstatere, at ca. 1000 mennesker og ca. 500 biler var forsamlet til en slags udendørs fest. Der blev grillet pølser og hørt musik fra bilerne og stemningen var god.

Kanonslag mod børnefamilie

Men den gode stemning forsvandt senere på aftenen, da der fra forsamlingen blev kastet kanonslag efter en børnefamilie, der var på vej hen til en nærliggende restaurant. Det lykkedes dog ikke politiet at finde frem til vedkommende, der havde kastet kanonslag.

Inviterede til gaderæs

Østjyllands Politi oplyser, at Cars & Coffee Aarhus tidligere har været i politiets søgelys for ikke kun at arrangere biltræf, men også arrangere kap- og væddeløbskørsel på offentlig vej. Mistanken blev bekræftet senere lørdag aften, da forsamlingen flyttede sig til Jens Olsens Vej i Aarhus N.

Her blev deltagere – og civilt klædt betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling – mødt af ”crew” fra Cars and Coffee Aarhus, der holdt vagt og spurgte, om man ville køre ræs. Betjentene kunne se, at der med røde lamper var blevet markeret en racerbane, og at en person gav tegn til bilerne om at ræse afsted med høje hastigheder mellem tilskuere og parkerede biler.

Det lykkedes betjentene af få fat i den 21-årige mand, der satte de ulovlige racerløb i gang. Han kan nu formentlig se frem til fængselsstraf og bøde for at medvirke til farlig kørsel.

Samtidig fik andre betjente fat i en 22-årig mand fra aarhusområdet og en 18-årig mand fra Aalborg, der havde kørt om kap mod hinanden på strækningen. De fik inddraget deres kørekort på stedet, da de, ud over fængsel og bøde, må forvente en længere ubetinget frakendelse af førerretten.

Den kommende efterforskning vil klarlægge om også arrangøren af aftenens begivenhed kan se frem til en hilsen fra politiet.