Startede brand og truede med at gøre skade på sig selv – 26-årig mand idømt fængselstraf

Justice Statue Lady Justice

En 26-årig mand fra Thisted er blevet idømt et år og ni måneders fængsel for startet en brand på en ejendom i Hurup, Thy.

Den 6. januar udbrødt der brand i en ejendom i Hurup. På taget sad den 26-årige, der viste sig at have startet branden, og han truede med at gøre skade på sig selv, hvis brandvæsnet gik i gang med at slukke branden.

En større politiaktion blev sat i værk, for at få manden uskadeliggjort, så brandvæsnet kunne slukke ilden.

Onsdag blev den 26-årige så dømt ved Retten i Holstebro.

-Retten har i dag har fundet den pågældende mand skyldig i alle de forhold, som anklagemyndigheden havde rejst tiltale for. Sagen har fyldt meget for borgerne i Hurup, og nu er der sat et endeligt punktum i sagen, så indbyggerne i byen ikke længere behøver tænke på den, siger anklager Nanna Krøyer Lundhøj fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Flere forskellige lovovertrædelser

Foruden brandstiftelse blev den 26-årige mand ved retten også kendt skyldig i at have begået flere tilfælde af hærværk i efteråret sidste år, samt at have begået et indbrudstyveri fra en restaurant i samme periode og at have været i besiddelse af knive i offentligheden.

Alle lovovertrædelser har fundet sted i Hurup.

Ved retten blev den 26-årige samtidig dømt til at skulle betale sagens omkostninger, samt til at skulle betale for de skader, der er blevet påført ejendommen i Hurup. Den samlede værdi af skaderne på ejendommen er dog endnu ikke blevet endeligt opgjort.

To knive blev slutteligt konfiskeret fra manden. Den 26-årige modtog dommen.