Mand anholdt for snart 6 år gammelt drab i Herlev

Københavns Vestegns Politi har anholdt en 28-årig mand, som er mistænkt for at have dræbt Louise Borglit, som blev fundet livløs i Elverparken i Herlev fredag den 4. november 2016.

Københavns Vestegns Politi har igennem længere tid efterforsket imod den 28-årige mand, som er dømt for anden kriminalitet og i den forbindelse afsoner en fængselsstraf. Derfor skete anholdelsen i går i det fængsel, hvor manden afsoner.

-Vi har nu tilvejebragt et mistankegrundlag, som gør, at vi har sigtet manden for drab. Det er dog vigtigt at understrege, at efterforskningen hermed ikke er slut. I den næste tid foretager vi yderligere en række efterforskningsskridt, hvorefter sagen overdrages til anklagemyndigheden, som så tager stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Den 28-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag. 

-Anholdelsen er sket efter en lang og vedholdende efterforskningsindsats og det arbejde fortsætter. Samtidig har vi modtaget rigtig mange henvendelser i denne sag fra borgerne, og det vil jeg gerne benytte denne lejlighed til at sige tak for, siger Peter Malmose.

I forbindelse med efterforskningen har Københavns Vestegns Politi fået vigtig bistand af Rigspolitiet, flere andre politikredse og Politiets Efterretningstjeneste.

-Dette har været en kompliceret og derfor meget langstrakt efterforskning. Vi håber at anholdelsen og sigtelsen kan være det første skridt frem mod en form for afklaring af denne alvorlige drabssag. Selvfølgelig først og fremmest hos Louise Borglits efterladte – men også i lokalsamfundet i Herlev, siger Peter Malmose.

:NB: