Seks personer varetægtsfængslet i grov voldssag

I en større anholdelsesaktion er i alt seks personer i løbet af natten til tirsdag anholdt af politiet: en i Nordjylland og resten på Sjælland. Alle de anholdte er sigtet for grov vold.

Alle seks blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Baggrunden for anholdelser er et overfald begået den 23. maj i år i Aabybro. Her trængte fem maskerede mænd ind i deres offers hjem og slog ham med en jernrør og sparkede ham.

Offeret blev efterfølgende indlagt med skader som følge af overfaldet, men er udskrevet. 

Koordineret efterforskning

Lige siden overfaldet har Nordjyllands Politi efterforsket sagen intenst sammen med politi-kolleger fra Særlig Efterforskningscenter Øst – og det er dét samarbejde, som er grundlaget for, at politiet har kunnet identificere i alt syv mistænkte, som man sætter i forbindelse med det grove overfald. 

– Og det er seks af disse personer, som vi i godt samarbejde med kolleger på Sjælland har anholdt i løbet af natten i en koordineret anholdelsesaktion, oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lene Madsen, der erklærer sig tilfreds med forløbet af aktionen  

Fem af de seks personer blev anholdt på forskellige adresser i Sjælland, mens den sjette blev anholdt på en adresse i Nordjylland. En person eftersøges stadig, men politiet kender identiteten på pågældende, ligesom man er dialog med vedkommende.  

Overfald er isoleret hændelse 

Alle de mistænkte i sagen er tilknyttet rocker- og bandemiljøet, oplyser Nordjyllands Politi.

-Men det er vores opfattelse, at der ligger en personlig uoverensstemmelse til grund for overfaldet, som vi derfor betragter som en isoleret hændelse, siger politikommissær Lene Madsen, der af hensynet til det videre efterforskningsarbejde ikke kan udtale sig yderligere om sagen – hverken overfaldet i eget hjem eller den efterfølgende efterforskning i sagen. 

-Vi kan dog tilføje, at vi med aktionen i dag har ønsket at sende et klart signal om, at den slags grove overfald i eget hjem er helt uacceptabelt, og det sætter politiet ind mod.
 
De anholdte er alle mænd i alderen 22 – 38 år. 

Fængslet i fire uger

De anholdte blev tirsdag eftermiddag fremstillet i Grundlovsforhør bag lukkede døre i Retten i Hjørring, sigtet for kvalificeret vold.

Det blev alle seks varetægtsfængslet i fire uger.


Skriv et svar