Sejlede usikkert: To kaptajner sigtet for spritsejlads ved Anholt

Lørdag aften så sognefogeden på Anholdt to kuttere, som sejlede noget usikkert rundt i havnen, og han mistænkte, at kaptajnerne var påvirkede af alkohol. Det skulle vise sig, at mistanken holdt stik.

Den ene af de to kuttere lagde til ved havnen, og her gik sognefogeden ombord og bad den 43-årige kaptajn om at blive på stedet, mens han tilkaldte en betjent fra Østjyllands Politi, som var til stede på øen. 

Da betjenten kom frem, fik hun kaptajnen til at blæse i et alkometer, og da det viste en promille over det tilladte, blev han anholdt og sigtet for spritsejlads. Han forklarede, at han havde flyttet båden, så en 44-årig mand på en anden kutter kunne sejle ud. 

Det lykkedes betjenten at få telefonisk kontakt til kaptajnen på den anden kutter, der nu var sejlet ud på havet. Han blev bedt om at sejle ind og vente i en nærliggende bugt, hvorefter betjenten allierede sig med kystredningstjenesten og steg ombord på deres båd. 

De fik lidt efter kontakt til den 44-årige mand på kutteren, der lå i bugten som aftalt. Han blæste alkometeret op på en promille over det tilladte, så han blev også anholdt og sigtet for spritsejlads. 

Begge kaptajner fik efterfølgende foretaget en blodprøve, der skal fastslå, om de var for påvirkede til at sejle.