Medarbejdere fra arbejdstilsynet udsat for vold

To medarbejdere fra Arbejdstilsynet blev tirdsag formiddag udsat for vold, da det besøgte en byggeplads på havnen i Aarhus.

De to medarbejdere havde ved 10.30-tiden indfundet sig på byggepladsen i forbindelse med et tilsyn, hvor de havde rettet henvendelse til en 73-årig mand, der sad på en gravemaskine. De talte lidt frem og tilbage om, hvorvidt man skulle bruge hjelm, når man kørte gravemaskinen, men var nået frem til, at det ikke var nødvendigt i den model, manden kørte i.

Stemnignen var, ifølge de to medarbejderes forklaring til politiet, ikke særlig god og den 73-årige havde talt grimt og nedladende til dem. Pludselig slog den 73-årige mand den ene tilsynsførende hårdt oven på hendes sikkerhedshjelm flere gange. Herefter gik manden frem mod den anden tilsynsførende, som han slog på armen, hvorefter han tog fat i hendes ID-kort og hev hårdt i snoren, så hun blev trukket forover.

De to tilsynsførende gjorde det klart for manden, at hans opførsel var uacceptabel, hvorefter de forlod byggepladsen. Efterfølgende kontaktede de deres chef, og sagen blev senere tirsdag anmeldt til politiet.

Onsdag morgen har en patrulje været ude på den pågældende byggeplads, og den 73-årige mand er nu blevet sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste, oplyser Østjyllands Politi.