60 dages fængsel for vanvidskørsel

Justice Statue Lady Justice

Vanvidskørsel kostede en 37-årig mand en dom på 60 dages ubetinget fængsel, frakendelse af kørekortet og konfiskation af bilen.

Dommen faldt tirsdag ved Retten i Horsens.

Den 37-årige mand blev fundet skyldig i at have foretaget en kraftig opbremsningen foran en lastbil, som han havde overhalet på Østjyske motorvej ved Ejer Bavnehøj ved 19-tiden den 27. april i år. Da den 37-årige bremsede kraftigt op, måtte lastbilen foretage en kraftig nødopbremsning for at undgå at støde sammen med bilen. Fordi den nu dømte med sin adfærd forsætligt havde forvoldt fare for andre og da der var tale om særlig hensynsløs kørsel, bliver det betragtet som vanvidskørsel.

Den 37-årige var også tiltalt for efterfølgende at have kastet en ukendt genstand ud af sideruden, som ramte frontruden på lastbilen, så ruden fik en revne – det forhold blev han frifundet for.

Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel og han fik samtidig frakendt førerretten ubetinget i 6 måneder fra endelig dom. Derudover blev den bil, som den dømte kørte i, konfiskeret. Den 37-åriges mor er registreret som ejer af den konfiskerede bil.

Den 37-årige mand valgte efterfølgende at anke til frifindelse.