Havde 32,6 kg amfetamin i bilen

En 22-årig litauisk mand er blevet idømt tolv års fængsel for indsmugling af 32,6 kg amfetamin.

Sagen startede den 14. november sidste år, da den 22-årige krydsede Frøslev Grænseovergang i en personbil. Bilen blev taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen fattede Toldstyrelsens narkohunde interesse for mandens bil, og ved en undersøgelse i Toldstyrelsens undersøgelseshal fandt tolderne 8,6 kilo amfetaminolie, der omregnet til fast stof svarer til 32,6 kilo på gadeplan.

Den 22-årige blev derefter anholdt af betjente fra UKA Vest og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen, der faldt onsag ved Retten i Sønderborg.

Udover 12 års fængsel, blev den 22-årige også udvist af Danmark for bestandigt.

Politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest betegner sagen som et godt eksempel på, hvad et effektivt og professionelt samarbejde myndighederne imellem kan føre til:

-Vi ser med stor alvor på denne form for kriminalitet og er meget tilfredse med, at det er lykkedes for os at tage en så stor en mængde amfetamin ud af markedet, siger Brian Fussing.