Fire mænd tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod fire mænd for drabet på en 22-årig mand i Herning.

Den 22-årige mand døde 5. august sidste år efter at være blevet stukket med kniv. Manden befandt sig i området ved Dalgasgade i Herning, da han omkring klokken 03.00 blev stukket i brystet. Han ringede selv til alarmcentralen og blev kørt til behandling på sygehuset i Herning, men hans liv stod ikke til at redde, og han døde klokken 05.47.

Tiltalt for drab

Nu er fire mænd på henholdsvis 20,21, 22 og 24 år så tiltalt for at have dræbt den 22-årige mand.

Ifølge anklageskriftet kørte de fire tiltalte om natten den 5. augustrundt sammen i en bil, da de aftalte at opsøge den 22-årige. To af de tiltalte – en 22-årig mand og en 24-årig mand – forlod, ifølge aklageskriftet, bilen og opsøgte det 22-årige offer, som de stak i brystet med en kniv.

Ud over drabstiltalen er en af de fire – en 20-årig mand – tiltalt for overtrædelse af våbenloven ved at have opbevaret og besiddet en halvautomatisk riffel og 14 tilhørende skarpe patroner.

Sagen kommer for retten til januar

Sagen forventes at køre som en nævningesag ved retten i Herning med første retsdag tirsdag den 10. januar 2023. Der er sat i alt tolv dage af til sagen, og dommen forventes at falde i marts 2023. To af de tiltalte – den 22-årige mand og den 24-årige mand – har siddet varetægtsfængslet siden den 15. september 2021, mens de øvrige to tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden den 6. oktober 2021.