Bilist tiltalt for uagtsomt manddrab

Hammer Court Judge Justice Law

En 24-årig fører af en bil er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab ved retten i Hjørring.

Det sker på baggrund af et færdselsuheld, som kostede en 26-årig mand livet. Desuden kom fire andre til skade, heraf tre alvorligt. 

Uheldet skete på Frederikshavnvej ved Hjørring den 30. oktober sidste år, da den 24-årige skulle køre fire personer hjem fra en bytur. Undervejs mistede den 24-årige kontrollen over personbilen, der kom over i den modsatte vognbane, hvorefter den snittede flere træer, roterede flere gange for til sidst at ende i nogle større træer.

Det viste sig, at føreren var påvirket af spiritus.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod den 24-årige fører af personbilen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder. Der nedlægges desuden påstand om ubetinget frakendelse af førerretten. 

-Sagen bliver afholdt under medvirken af nævninge, idet anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale for uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, hvor Folketinget ved en lovændring af straffeloven, har lagt op til en markant stigning i sanktionsniveauet for såkaldt vanvidskørsel, siger senioranklager Morten Sønderby.

Der er afsat tre dage i december til retssagen.