88-årig dømt for overgreb mod børnebørn og oldebarn

Hammer Court Judge Justice Law

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

Det oplyser Østjyllands Politi.

I efteråret 2020 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en dengang 13-årig pige var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse af sin oldefar, som havde befølt pigen flere steder på kroppen uden på tøjet, mens hun var på besøg hos ham på adresse i en by syd for Aarhus.

Krænkelserne skulle være sket ved en enkelt lejlighed nogle måneder forinden, men først senere fortalte pigen om episoden, der førte til anholdelse og sigtelse af den nu 88-årige.

Året efter, inden sagen var kommet for retten, anmeldte to børnebørn så, at den 88-årige havde udsat dem for flere seksuelle overgreb over en længere periode i 1990’erne, hvor de begge var under 12 år gamle. Det medførte yderligere efterforskning og afhøringer, der i sidste ende altså endte med en samlet tiltale og domfældelse.

De to børnebørn er kvinder, der ikke er forældre til den 88-åriges oldebarn.

Ved Retten i Aarhus blev han dømt for blufærdighedskrænkelse af oldebarnet i 2020 og adskillige seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser begået mod børnebørnene – heraf de seneste begået i 1998.

-Retten fandt de forurettedes forklaringer meget troværdige, og den 88-årige blev stort set dømt efter anklageskriftet. Det er ikke usædvanligt, at retten tildeler en mildere straf, hvis den tiltalte har en høj alder, men her var der tale om en så grov sag, at retten alligevel tildelte ham flere års ubetinget fængselsstraf, siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy.

Ud over de tre års fængsel blev den 88-årige idømt et såkaldt besøgsforbud, der betyder, at han ikke må have børn på besøg i sit hjem.

Den 88-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forholdt til at anke dommen.