42-årig mand dømt for vold og knivstik

Justice Statue Lady Justice

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv.

Episoden fandt sted den 28. oktober sidste år på en adresse i Randers NV. Her tog den 42-årige kvælertag på kvinden og stak hende tre gange med kniv.

Ved politiets ankomst blev den 42-årige sigtet for forsøg på manddrab, da kvinden efter overfaldet var i kritisk tilstand.

Manden blev i samme omgang anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, og i fredags – knap tre måneder senere – modtog han sin dom, der lød på tre et halvt års fængsel.

-Retten har set med stor alvor på den her sag, og derfor er jeg også tilfreds med, at den 42-årige mand nu er blevet idømt en passende og streng straf, siger Jakob Beyer, senioranklager hos anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Sagen blev ved retten i Randers behandlet som en tilståelsessag, hvor den nu dømte mand var sigtet for såkaldt legemsangreb af særlig farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder.

Han blev foruden dommen for overfaldsepisoden også kendt skyldig i at have stjålet to nummerplader fra en personbil parkeret på en samkørselsplads i Hadsten et par dage inden det voldsomme og livstruende overfald på den 35-årige kvinde.

Den dømte erkendte og blev fængslet efter dom uden protest. Han forblev varetægtsfængslet efter dom.