26-årig idømt flere års fængsel for salg af ti kg kokain

Retten i Glostrup

Mandag blev en 26-årig mand fundet skyldig i besiddelse og videreoverdragelse af i alt ti kg kokain i perioden 1. til 16. april 2020. Det skete ved Retten i Glostrup, der også fastsætte straffen til syv år og ni måneders fængsel.

Straffen blev udmålt som en tillægsstraf, da manden efter gerningstidspunktet er blevet idømt ét år og tre måneders fængsel for handel med hash i en anden sag. 

Den 26-årige havde benyttet den krypterede kommunikationstjeneste ”EncroChat”, og kommunikationen var et væsentligt bevis i sagen. På baggrund af længere korrespondancer om narkotika og pengeleveringer, fotos af narkotika samt noter, fandt retten således, at den dømte via kommunikationstjenesten havde modtaget, besiddet og videredistribueret kokainen, som stammede fra i alt to indsmuglinger til Danmark. 

Sagen er efterforsket af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), og det førte til anholdelse af den dømte i februar 2022. 

-Jeg kan med stor tilfredshed konstatere, at retten med denne dom har tilkendegivet, at EncroChat er et væsentligt bevis. Der er tale om en kommunikationstjeneste, som efter anklagemyndighedens opfattelse primært har været anvendt til kriminalitet, og det skal man naturligvis stilles til ansvar overfor, siger anklager Mie Holm Quast fra NSK. 

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til om han ønsker at anke dommen til landsretten.