24-årig skal i fængsel for trafikdrab på Amager

En 24-årig mand er blevet dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og flugt efter påkørsel af en 19-årig kvinde. De tre medpassagerer i bilen er også kendt skyldige i at flygte.

Der var tale om uagtsomt manddrab, da en 24-årig mand den 24. juni sidste år påkørte en 19-årig kvinde i vejkrydset Englandsvej/Sundholmsvej på Amager, mens hun cyklede over for grønt lys. Hun afgik ved døden om aftenen samme dag.

Sagen har kørt ved Københavns Byret og i tirsdags blev den 24-årige kendt skyldig, og i dag blev straffen så udmålt til
fængsel i tre år og ni måneder. Manden blev fundet skyldig i tre forhold: Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, flugt fra færdselsuheld samt en grov hastighedsovertrædelse forud for dødsulykken. 

Tiltalen og straffen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og flugtbilisme er en del af strafskærpelserne i den såkaldte vanvidspakke fra marts 2021, hvor strafferammen blev skærpet med hhv. 150 og 50 procent. Dette er den første trafikdrabssag ved Københavns Politi, der er afgjort efter vanvidspakkens ikrafttræden. 

-Vores vurdering er, at der forelå særligt skærpende omstændigheder i form af særligt hensynsløs kørsel. Den vurdering er retten enig i, og det har konkret betydning for, at straffen er blevet markant højere end tidligere i sager om uagtsomt manddrab begået under særligt skærpende omstændigheder, siger anklagerfuldmægtig Emilie Jønsson fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den 24-årige mand og de tre øvrige passagerer flygtede fra uheldsstedet, men blev anholdt senere samme dag. Den 24-årige mand har siden været varetægtsfængslet. Efter dagens dom valgte han at anke.

De tre passagerer, der er i alderen 18 til 25 år, blev også den 25. januar kendt skyldige i flugt fra færdselsuheld. Den ene af dem, en 25-årig mand, blev i dag straffet med 60 dages ubetinget fængsel, mens en 24-årig mand blev idømt en betinget straf på 60 dage. De modtog begge deres dom. Den sidste, en 18-årig kvinde, har endnu ikke fået udmålt sin straf grundet personlige forhold.