13-årig kørte galt på ATV’er – fløjet til Rigshospitalet med hovedtraume

En 13-årig dreng blev søndag eftermiddag fløjet til behandling på Rigshospitalet efter han var kommet alvorligt til skade på en firehjullet motorcykel – en såkaldt ATV’er.

Uheldet skete da drengen kørte på en græsmark ved en landejendom i Højby i Odsherred. Han mistede herredømmet over ATV’en og kørte frontalt ind i et træ.

Det var en forbipasserende bilist, som så uheldet og slog alarm, og derefter fik tilkaldt drengens forældre.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der blev ydet førstehjelm til den tilskadekomne dreng, der var kommet alvorligt til skade. Lægehelikopteren blev sendt til stedet, hvor drengen blev fløjet til Rigshospitalet til behandling for sit hovedtraume. I følge politiet havde drengen ikke anvendt styrthjelm under kørslen.

Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og ATV´en blev indbragt til nærmere undersøgelse. Politiet optog rapport, der skal dokumentere omstændighederne omkring det alvorlige uheld. Undersøgelserne skal desuden afklare, om uheldet skete på færdselslovens område. ATV´en var et uindregistreret køretøj, som kun må køre uden for færdselslovens område.